Feestelijke dankdienst Remonstranten in de Armiuskerk te Rotterdam

Feestelijke dankdienst Remonstranten in de Armiuskerk te Rotterdam
Datum 3 maart 2019
Tijd 15:00 - 18:00 uur
Locatie Rotterdam, Museumpark 3,

In 2019 is het vierhonderd jaar geleden dat de Remonstrantse Broederschap is opgericht. Die oprichting was een gevolg van het feit dat de ‘rekkelijke’ geloofsopvattingen van de remonstranten door de Nationale Synode van Dordrecht (1618-1619) werden veroordeeld. Vier eeuwen lang hebben remonstranten zich ingezet voor een vrij en verdraagzaam christendom. In een geest van openheid, gelijkheid en vrijmoedigheid houden zij zich tot de dag van vandaag bezig met de diepere vragen rond zingeving, geloof en spiritualiteit.

Daarom starten wij ons jubileumjaar op zondagmiddag 3 maart 2019 met een feestelijke dankdienst. Die wordt gehouden in de Arminiuskerk, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam, om 15.00 uur .Tijdens die dienst wordt een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde jubileumcantate uitgevoerd van Willem van Twillert op een tekst van Sytze de Vries.

Namens Teddy J van der Burg, voorzitter van de Commissie tot de Zaken, nodigen wij u van harte uit om bij die dankdienst aanwezig te zijn. Wilt u uw komst s.v.p. kenbaar via deze link?

Hier uitnodiging landelijke remonstrantse dankdienst 20190303 vind u detail informatie aangaande het programma, organisatie en bereikbaarheid.

Agenda