Wat bieden wij

De Remonstrantse Broederschap is een geloofsgemeenschap die, geworteld in het evangelie van Jezus Christus en getrouw aan haar beginsel van vrijheid en verdraagzaamheid, God wil eren en dienen.

bezinningMoment van bezinning

Je hebt behoefte aan momenten van bezinning. Je vindt het prettig je leven en gedachten te delen met andere mensen. Het kerkelijk leven heeft je eigenlijk nooit losgelaten. Je wilt het geloof naar eigen inzicht en geweten vorm geven. Kom dan eens langs bij de Remonstranten Waddinxveen. Bezoek onze samenkomsten (diensten) of vraag informatie via het contactformulier of bekijk een kerkdienst online. Je bent van harte welkom.

Concerten

De Stichting Muziek in Waddinxveen organiseert lezingen en zondagmiddag concerten in het kerkgebouw. Voor het muziekprogramma en voor reserveringen raden we je aan naar de website te gaan.

Trouwen

Foto: Sjaak Noteboom

Foto: Sjaak Noteboom

In de Remonstrantse kerk worden zowel kerkelijke huwelijken als burgerlijke huwelijken voltrokken. De kerkelijke huwelijken kunnen worden ingezegend door de eigen predikant van het bruidspaar.

De kerk is sinds 2010 een trouwlocatie van de gemeente Waddinxveen. De ambtenaar van de burgerlijke stand mag dus het huwelijk voltrekken in de kerk. De kerk is een stijlvolle locatie met een intieme sfeer en een prachtige lichtinval. De foto rechts geeft daarvan een goede indruk.

Op de pagina  Verhuur vind je informatie over de faciliteiten van het gebouw en overige verhuurmogelijkheden.

Verhuur gebouw

Het gebouw van de Remonstranten Waddinxveen is te huur voor sociaal culturele activiteiten zoals een muziekuitvoering, huwelijk, receptie, lezing, presentatie of een bijzondere samenkomst. De kerk is tevens geschikt voor uitvaartdiensten. Hierbij wordt onder andere samengewerkt met de uitvaartdienstverlening De Blauwe Vlinder.

Gezien de speciale aard van het gebouw spreekt het voor zich, dat de te houden sociaal culturele activiteiten in overeenstemming zijn met het karakter en de doeleinden van de kerk.

Faciliteiten.

Het gebouw biedt plaats aan maximaal honderd gasten. De kerk beschikt over een garderobe en toiletten. In overleg zijn de keuken (bijv. voor het zetten van koffie en thee) en de consistoriekamer beschikbaar. In de kerk zijn naast het orgel, een piano en een CD-installatie met opnamemogelijkheden aanwezig. Ook zijn er microfoons en is er een ringleiding. Voor catering kan je gebruik maken van een cateringbedrijf.

Op de pagina Verhuur vind je informatie over de faciliteiten van het gebouw en overige verhuurmogelijkheden. De opbrengst van de verhuur van het gebouw komt ten goede aan de algemene middelen voor het onderhoud van het kerkgebouw.