Kerkdienst “Eenheid van kerken”. Week van Gebed voor de eenheid van de Christenen.

Kerkdienst “Eenheid van kerken”. Week van Gebed voor de eenheid van de Christenen.
Datum 26 januari
Tijd 11:00 - 12:00 uur
Locatie Sint Victorkerk, Zuidkade 176

Op zondag 26 januari 11:00 uur wordt er in de St. Victor kerk de “Dienst Eenheid van Kerken” gehouden.

In Waddinxveen staan we stil bij deze “Week van Gebed voor de eenheid van de Christenen” met een oecumenische viering op zondag 26 januari om 11.00 uur in de Sint Victorkerk aan de Zuidkade 176. Voorgangers zijn ds. Tinus Gaastra en kapelaan Bertrand van Paassen. Een zanggroep van de geloofsgemeenschap Sint Victor zal de viering muzikaal opluisteren. U bent van harte welkom!

Buitengewoon’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. De jaarlijkse gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed deelnemers uit om te streven naar meer dan het gewone.

Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken in Malta. Christien Crouwel, algemeen secretaris van de Raad van Kerken: ‘Het thema Buitengewoon ligt dicht bij de bevolking van Malta. In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland. Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd. In de komende gebedsweek worden wij daarin meegenomen.’

Agenda