30 januari 2019

Feestelijke dankdienst 3 maart Rotterdam

Geschreven door paulm

In 2019 is het vierhonderd jaar geleden dat de Remonstrantse Broederschap is opgericht. Die oprichting was een gevolg van het feit dat de ‘rekkelijke’ geloofsopvattingen van de remonstranten door de Nationale Synode van Dordrecht (1618-1619) werden veroordeeld.
De remonstrantse predikanten werden vervolgens verbannen uit de Republiek. Een aantal van hen kwam samen in de stad Antwerpen en richtte daar in de nazomer van 1619 een broederschap op om elkaar en de achtergebleven remonstranten in de Republiek te ondersteunen: de Remonstrantse Broederschap.
Vier eeuwen lang hebben remonstranten zich ingezet voor een vrij en verdraagzaam christendom. In een geest van openheid, gelijkheid en vrijmoedigheid houden zij zich tot de dag van vandaag bezig met de diepere vragen rond zingeving, geloof en spiritualiteit.

In 2019 zullen er veel momenten zijn om elkaar te ontmoeten en stil te staan bij verleden en toekomst van de remonstranten. Maar zeker is er ook reden om dankbaar te zijn en die dank te uiten.
Daarom starten wij ons jubileumjaar op zondagmiddag 3 maart 2019 met een feestelijke dankdienst. Die wordt gehouden in de Arminiuskerk, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam, om 15.00 uur. Tijdens die dienst wordt een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde jubileumcantate uitgevoerd van Willem van Twillert op een tekst van Sytze de Vries.

Namens Teddy J van der Burg, voorzitter van de Commissie tot de Zaken, nodigen wij u van harte uit om bij die dankdienst aanwezig te zijn. Wilt u uw komst s.v.p. kenbaar via deze link?

Praktische zaken
De kerkdeuren gaan open vanaf 14.15 uur. In verband met de verwachte drukte verzoeken wij u vriendelijk ruimschoots op tijd aanwezig te zijn.
Na afloop van de dienst is er volop gelegenheid elkaar tijdens een receptie te ontmoeten. Voor een goed verloop graag uw aandacht voor het volgende.
Er zijn diverse afnamepunten voor drankjes en hapjes: een in de bovenzaal, twee in de kerkzaal en voor genodigden in de kerkenraadskamer. Vanwege de grote drukte is het raadzaam u in de richting van het dichtstbijzijnde afnamepunt te begeven.
De receptie duurt tot 17.30 uur.

Adres
Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam, telefoon 010 436 38 00
info@arminius.nu

Parkeren
Voor de deur zijn enkele parkeerplaatsen, waaronder twee invalide parkeerplaatsen. Hou er rekening mee dat het in het centrum van Rotterdam betaald parkeren is (kentekenparkeren). Schuin tegenover het gebouw bevindt zich Parkeergarage Museumpark met voldoende parkeerplekken. Een aantal uur parkeren kan heel voordelig via speciale parkeerkaarten van de Gemeente Rotterdam. Bestel deze kaarten via Parkeren in Rotterdam.

Openbaar Vervoer
• vanaf Centraal Station loopt u de Westersingel af, totdat u aan de rechterkant Arminius ziet liggen (circa 15 minuten lopen).
• RET bus 32 halte Eendrachtsplein, Breitnerstraat
• RET bus 44 halte Wytemaweg
• tramlijn 4 halte Eendrachtsplein
• tramlijn 7 halte Witte de Withstraat
• metro A, B en C halte Eendrachtsplein

Routebeschrijving auto
Let op: tot de zomer van 2019 is de Maastunnel van noord naar zuid gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden. De tunnel blijft van zuid naar noord wel open. In deze pdf meer informatie over de bereikbaarheid van de Arminiuskerk in deze periode.

 

Gerelateerd